• -20,00 zł

MRM Spirulina Powder 240g

MRM Spirulina Powder 240g

49,00 zł Zniżka 20,00 zł
69,00 zł
Brutto

MRM Raw Spirulina Powder jest spożywany jako pokarm energetyczny dla dodania szybkiej energii i zwiększenia wytrzymałości. Spirulina, Arthrospira platensis, to niebiesko-zielone algi, które są uprawiane i stosowane jako kompletny pokarm od tysięcy lat.

Ilość

  Zasady dostawy

Dostawy realizowane są za pośrednictwem Poczty Polskiej oraz Kuriera UPS.

MRM Raw Spirulina Powder 240g

 

MRM Raw Spirulina Powder jest spożywany jako pokarm energetyczny dla dodania szybkiej energii i zwiększenia wytrzymałości. Spirulina, Arthrospira platensis, to niebiesko-zielone algi, które są uprawiane i stosowane jako kompletny pokarm od tysięcy lat. W kulturze Azteków nazywał się „Tecuitlatl” i był produkowany, zbierany i sprzedawany suszony w ciastach. Białko w spirulinie jest niezwykłe dla źródła roślinnego, ponieważ jest „kompletne”. Oznacza to, że zawiera wszystkie „niezbędne” aminokwasy, te, których organizm nie jest w stanie wyprodukować i musi zostać spożyty w żywności.

 

Surowy proszek Spirulina zawiera obfite ilości wielu witamin i minerałów. Na przykład zawiera około 2,5-krotność % dziennej wartości witaminy A i znacznej ilości żelaza. Ponieważ to żelazo jest w wysokiej biodostępności, Spirulina jest doskonałym pożywieniem, które zapewnia odpowiednie spożycie żelaza, szczególnie dla wegan.

 

Jak to działa

 

Spirulina jest uprawiana w stawach, a następnie zbierana i suszona. Żadne inne przetwarzanie nie jest konieczne. Spirulina ma prawie 50% masy jako białko, dzięki czemu możesz postrzegać go jako naturalny proszek proteinowy wzbogacony w składniki odżywcze i odpowiednio go używać. Najlepiej miesza się z owocami, a zwłaszcza warzywami w koktajlach lub całych sokach, gdzie lekko roślinny smak jest mniej wyraźny. Ważnym składnikiem spiruliny jest fikocyjanobilina. Jest dość obfity i stanowi około 1% spiruliny. Wygląda na to, że związek fikocyjanobiliny działa jak bilirubina w organizmie i hamuje ważny kompleks enzymów zwany oksydazą dinukleotydową dinukleotydu nikotynamidowego (NADPH). Hamując oksydazę NADPH, fikocyjanobilina w spirulinie zapewnia silne działanie przeciwutleniające i przeciwzapalne.

01185
39 Przedmioty

Specyficzne kody